unknown

asked Mar 20, 2007 at 6:27pm
Canon Canon LBP 4

Canon i560 problem - colours printing in stripes

Hi,

I have a Canon i560 printer, which is roughly 4 years old. I have never had any problems with it up until about a month ago.
The problem is:

When I have the quality set to 'standard' or 'draught' it doesn't print colour properly. Instead I get a horizontal stripey look!

I can only get a proper colour print if I set the quality to 'high'...which wastes a lot of ink.

I have tried 'deep cleaning' and fixing the 'printer head alignment'
I have also looked in the 'troubleshooting'of my printer, but had no luck!

Does anyone have any ideas what the problem may be?

Thanks,

Kirra :)
Same problem for me - colors print with horizontal yellow strips. Any solution?
by unknown on Apr 22, 2008 at 1:17pm Add comment
Try replacing the printhead. Part number QY6-0064
Good luck!
by Anonymous on Apr 22, 2008 at 1:46pm Add comment
Same f&$\%&ng problem but with blue color
by unknown on Jun 23, 2008 at 12:14pm Add comment
I also can switch the quality to "high", problem fixed - but a huge waste of ink...
by unknown on Jun 23, 2008 at 10:55pm Add comment
Yeah, same problem here. Blue stripes unless set to "high" quality.
by Anonymous on Aug 2, 2008 at 5:10am Add comment
Same problem with all the colours.Horizontal stripe effect.
by thefirst Ian on Sep 17, 2008 at 8:19am Add comment
To all,
Has anyone here with the stripe problem, tried replacing the printhead p/n QY6-0064, as was suggested on 4/22/08 of this thread?
It worked for me.
Good luck!
by Anonymous on Sep 17, 2008 at 2:02pm Add comment
I have exactly the same problem. Printing perfectly, then I put in three new cartridges...it printed out two sheets perfectly then started to go stripey the next day. I've done all the cleaning, aligning and what-not to no avail.The yellow is not printing on the test (blue prints twice and in stripes). Can I use the cartridges in another Canon printer (obviously one that takes the 3e, or have I wasted them? (Grr!)
by Antonia on Nov 21, 2008 at 2:46pm Add comment
These are all very familiar. I had this problem and it turned out to be the quality of ink cartridge. Replaced them with genuine canon cartridge and this cured it. However the problem is back and my old stripey pics are back, replaced the inks no change very reluctant to buy a print head cos of the price, it has been suggested to me remove the software from the pc and redo it, I will try this. but I don't hold out much hope, feel a new printer coming.
Regards
by unknown on Jun 9, 2010 at 6:55am Add comment